ГоловнаСвіт

Угорщина призупинила постачання російської нафти трубопроводом "Дружба"

Причина - низька якість нафти.

Угорщина призупинила постачання російської нафти трубопроводом "Дружба"
Фото: 24tv

Угорщина призупинила постачання російської нафти трубопроводом "Дружба". Про це повідомили в нафтогазовій компанії Угорщини MOL (Magyar Olaj es Gazipari Reszvenytarsasag), повідомляє ТАСС.

"MOL постійно контролює якість сировини, що надходить трубопроводом "Дружба", і не дозволяє надходити в Угорщину сирої нафти, що не відповідає стандарту. До теперішнього часу якість сирої нафти, що надходить трубопроводом, відповідала нормативним вимогам, проте ми вирішили тимчасово призупинити приймання сирої нафти. Забруднена сира нафта не може надходити на наш переробний завод", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 квітня концерн "Белнефтехим" заявив про різке погіршення якості російської нафти сорту Urals, яка надходить транзитом через нафтопровід "Дружба", що загрожує ушкодженнями для обладнання білоруських нафтопереробних заводів.

На Мозирський НПЗ прибувала російська нафта з високим вмістом хлорорганіки, яка має підвищену корозійну активність.

Нагадаємо, напередодні "Укртранснафта" вимушено призупинила транзит нафти  магістральним нафтопроводом "Мозир - Броди". Раніше підприємство посилило контроль якості нафти, що транспортується через територію України, у зв'язку з інформацією про надходження неякісної нафти з Росії.

Раніше Польща зупинила транзит російської нафти нафтопроводом "Дружба". Зокрема, як заявив представник ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" Андрій Вериго, польська сторона повідомила білоруській, що причина такого кроку - низька якість нафти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram