ГоловнаСвіт

Трамп доручив готувати договір з Росією і Китаєм про контроль над озброєннями

Гонка озброєнь у XXI столітті обійдеться занадто дорого.

Трамп доручив готувати договір з Росією і Китаєм про контроль над озброєннями

Президент США Дональд Трамп доручив своїй адміністрації шукати нові можливості укладення угод з Росією і Китаєм про контроль над озброєннями.

Про це йдеться в публікації Washington Post.

Це сталося після того, як президент підрахував, у скільки обходиться гонка ядерних озброєнь у XXI столітті.

Як повідомляє газета з посиланням на неназвані джерела в адміністрації, мета президента - створити нові обмеження для російської ядерної зброї, на яку не поширюються чинні домовленості, і переконати Китай уперше приєднатися до угоди, що передбачає обмеження і перевірку його збройового потенціалу.

Ініціатива на ранній стадії: представники адміністрації поки що тільки готують можливі варіанти для виконання указу Трампа.

Наразі невідомо, чи принесе це будь-які результати, враховуючи складні відносини адміністрації з Москвою і Пекіном, а також той факт, що до кінця президентства Трампа залишилося менш ніж два роки.

"Президент визнав, що нам потрібен більш масштабний контроль над озброєннями, що охоплює більше видів зброї і поширюється не тільки на нас і Росію. Ви побачите, як ми розробимо принципи контролю над озброєннями, які не відображають ментальність "холодної війни"", - заявило джерело видання в Білому домі.

Зараз між Росією і США діє договір СНО-3. Після розриву Угоди про ракети середньої і малої дальності СНО-3 — останній договір ядерного стримування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram