ГоловнаСвіт

Facebook можуть оштрафувати на 5 мільярдів доларів

Це вдвічі більше за чистий дохід компанії в першому кварталі.

Facebook можуть оштрафувати на 5 мільярдів доларів
Фото: EPA/UPG

Соціальна мережа Facebook може отримати штраф у розмірі до 5 млрд доларів за результатами розслідування Федеральної торгової комісії (Federal Trade Commission - FTC). Про це повідомляє Associated Press.

Звіт комісії стосується дотримання вимог конфіденційності користувачів, термінів оголошення результатів розслідування поки що не називають. Однак Фейсбук у щоквартальному звіті про доходи зазначив, що відкладав на випадок можливого штрафу 3 млрд доларів.

У середу, 24 квітня, соціальна мережа заявила, що її чистий дохід у січні-березні склав 2,43 млрд доларів, або 85 центів за акцію. Це на 51% менше порівняно з 4,99 млрд доларів США, або 1,69 доларів США за акцію в 2018 році.

Виручка зросла на 26% - до 15,08 млрд доларів. Роком раніше, без урахування плати, Facebook заробив 1,89 доларів за акцію.

Щомісячна база користувачів Facebook зросла на 8% - до 2,38 млрд. Кількість щоденних користувачів зросла на 8% - до 1,56 млрд.

FTC вивчає питання про те, чи порушив Facebook власне угоду від 2011 року, яка обіцяє захистити конфіденційність користувачів. Нагадаємо, за останні два роки Facebook кілька разів втрачав дані користувачів або надавав до них доступ третім особам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram