ГоловнаСвіт

На Шрі-Ланці сталося ще два вибухи, оголошено комендантську годину (оновлено)

Громадян просять не виходити з дому до 6 години ранку.

На Шрі-Ланці сталося ще два вибухи, оголошено комендантську годину (оновлено)
Фото: EPA/UPG

На Шрі-Ланці сталося ще два вибухи, повідомляє агентство France Presse.

За даними The Independent, сьомий вибух стався в готелі Tropical Inn в передмісті Коломбо. Він розташований поруч з місцевим зоопарком. Восьмий вибух також стався в столиці, за даними ЗМІ - в районі Дематагода.

Повідомляється, що під час одного з вибухів загинули двоє поліцейських. Про обставини останнього вибуху наразі не повідомляється.

Уряд Шрі-Ланки оголосив комендантську годину по всьому острову. Громадянам рекомендується не виходити з дому після шостої години вечора і до шостої години ранку, пише ВВС.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Оновлення 13:10. Всі 6 вибухів, які сталися сьогодні вранці, були здійснені терористами-смертниками. Про це повідомляє місцева редакція газети Daily Mirror. Відео з камери спостереження в готелі Шангрі Ла показали, що двоє людей, зареєстрованих в номері 616 напередодні, підірвали бомби в кафетерії та в коридорі готелю.

Слідство попередньо встановило, що вибухи здійснили з використанням вибухівки С-4, вагою 25 кг. Матеріали, що використовувалися ісламістами, виявили в номері терористів. На цю мить невідомо, були смертники місцевими жителями чи міжнародними туристами.

Нагадаємо, сьогодні вранці під час великодньої служби в трьох католицьких храмах на Шрі-Ланці сталися вибухи, в результаті яких загинули не менш ніж 138 осіб (офіційні дані). ЗМІ повідомляють про різну кількість жертв - від 150 до 185. Кількість постраждалих сягає 400 осіб.

Фото: EPA/UPG

Крім церков, ще три вибухи сталися в п'ятизіркових готелях: Шангрі Ла, Кінгсбері і Циннамон Гранд. Відомо, що серед загиблих - 35 іноземних громадян. Чи є серед них українці, невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram