ГоловнаСвіт

Слідчі визначили точне місце, з якого почалася пожежа в Нотр-Дамі

За однією з версій, пожежна сигналізація в соборі могла працювати некоректно.

Слідчі визначили точне місце, з якого почалася пожежа в Нотр-Дамі
Следователи определили точное место, с которого начался пожар в Нотр-Даме
Фото: EPA/UPG

Французькі слідчі змогли визначити точне місце, з якого почалася пожежа в соборі Паризької Богоматері. Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на джерела в поліції.

"Експерти переглянули безліч відео та фотографій пожежі, і тепер вважають, що осередок займання містився в центральній частині собору поблизу основи його шпиля", - йдеться в повідомленні.

У рамках розслідування поліція, за даними джерел телеканалу, звертає особливу увагу на роботу пожежної сигналізації в Нотр-Дамі.

Існує версія, що датчики пожежної сигналізації в соборі могли працювати некоректно, повідомляє CNN. До такого висновку слідчих підштовхнув той факт, що, коли служба безпеки Нотр-Дама помітила загоряння, висота полум'я становила вже майже три метри.

Раніше повідомлялося, що пожежна сигналізація в паризькому соборі спрацювала два рази: вперше його співробітники не змогли виявити загоряння, воно стало явним лише через 23 хвилини, коли пожежна тривога спрацювала вдруге.

Також слідчих цікавлять ліфти, зведені для робіт з реконструкції собору, зазначає телеканал.

Раніше повідомлялося, що слідчі вважають коротке замикання однією з можливих причин пожежі в Нотр-Дамі.

Нагадаємо, в Парижі ввечері 15 квітня загорівся Собор Богоматері, в результаті обвалився шпиль і дах будівлі. Структуру Нотр-Дам де Парі вдалося зберегти. Вдалося врятувати також терновий вінець Ісуса Христа, скульптуру Божої Матері, вівтар і вівтарний хрест Собору. Частину реліквій з вогню виніс капелан пожежної бригади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram