ГоловнаСвіт

У Росії затримали співвласника збанкрутілого банку за розкрадання і розтрату

Банкрутство "Югри" стало найбільшим в історії РФ.

У Росії затримали співвласника збанкрутілого банку за розкрадання і розтрату
Фото: jugra.ru

У Москві затримали мажоритарного акціонера і співвласника банку "Югра" Олексія Хотина. Бізнесмена підозрюють у привласненні та розтраті грошей, що призвело до краху банку. Про це повідомляє російське агентство "Интерфакс" з посиланням на заяву Слідчого комітету РФ.

Кримінальну справу стосовно Хотина порушено за фактом розкрадання 7,5 млрд рублів. Найближчим часом слідство планує звернутися до суду з клопотанням про обрання Хотину запобіжного заходу.

Банкрутство "Югри" стало найбільшим страховим випадком за останні десятиліття в Росії. Ліцензію банку відкликали в липні 2017 року, а банкрутство визнали у вересні 2018 року. До цього часу активи банку становили 34,007 мільярда рублів, а зобов'язання - 194,868 мільярда рублів.

Раніше повідомляли, що активи банку на дату відкликання ліцензії становили 197,2 мільярда рублів, зобов'язання - 199,3 мільярда рублів, тобто "діра" становила 2,1 млрд рублів. Після проведення обстеження тимчасовою адміністрацією "діра" в капіталі "Югри" зросла до 143 млрд рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram