ГоловнаСвіт

У Бордо згорів склад вина, знищено 2 млн пляшок вартістю $13 млн

Бордо - найбільший виноробний регіон Франції

У Бордо згорів склад вина, знищено 2 млн пляшок вартістю $13 млн
Фото: vzboltay

18 квітня сталася пожежа на складі вина, що належить компанії Sovex Grands Chateaux, у передмісті Бордо. Через це знищено як мінімум 2 млн пляшок вина та іншого алкоголю загальною вартістю $12,9 млн. Про це повідомляє The New York Post.

Повідомляють, що пожежа виникла з нез'ясованої причини. На її ліквідацію було скеровано близько 60 пожежників, які гасили полум'я близько 15 годин. Значну частину випивки врятувати не вдалося.

Бордо є найбільшим виноробним регіоном Франції, тут виготовляють одні з найдорожчих вин червоних сортів у світі.

Як повідомляли раніше, виробництво вина у Франції 2018 року підскочило майже на 35%, причому якість торішнього вина оцінюють дуже високо.

Франція є світовим лідером з експорту вина.

Нагадаємо, увечері 15 квітня загорівся собор Паризької Богоматері, в результаті пожежі обвалилися шпиль і дах будівлі. Структуру Нотр-Дам де Парі вдалося зберегти. Вдалося врятувати також терновий вінець Ісуса Христа, скульптуру Божої Матері, вівтар і вівтарний хрест собору.

Президент Еммануель Макрон анонсував відновлення однієї з головних визначних пам'яток Франції протягом 5 років. У перший день після пожежі на відновлення собору Нотр-Дам де Парі зібрали 600 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram