ГоловнаСвіт

У Грузії не можуть зупинити епідемічний спалах кору

Щодня кількість хворих збільшується на 15-25 осіб.

У Грузії не можуть зупинити епідемічний спалах кору
Фото: facebook/Mykola Povoroznyk

У Грузії з початку цього року зафіксовано понад 3,1 тис. випадків захворювання на кір. Щодня кількість хворих збільшується на 15-25 осіб.

Про це повідомив глава Національного центру з контролю за захворюваннями МОЗ Республіки Аміран Гамкрелідзе, передає Інтерфакс-Україна.

"З січня ми маємо 3172 випадки кору, що більше, ніж за весь минулий рік. Це означає, що епідемічний спалах кору досі триває", - сказав глава центру грузинському "Першому каналу", нагадавши, що інфекцію може зупинити тільки вакцинація.

Гамкрелідзе повідомив, що найбільший показник захворюваності відзначають в Тбілісі, після якого йдуть регіони Імереті, Самегрело - Верхня Сванетія і Кахетія.

За його словами, на сьогодні крім планових щеплень додаткову вакцинацію в країні пройшли 118 тис. осіб, що істотно менше від необхідних 350 тисяч.

Інфекція, переважно, поширюється у віковій групі 20-40 років, і більшою мірою серед тих, хто не був щеплений або не перехворів на кір в 1990-ті роки. Високим є і показник серед дітей у віці до одного року.

На початку квітня в МОЗ повідомляли, що в Грузії за перші три місяці цього року на кір захворіло до 2 880 тис. осіб. Приблизно в 60% випадків знадобилася госпіталізація. У відомстві тоді також підтвердили два смертельні випадки з початку року.

Наприкінці січня у МОЗ визнали, що в країні епідемічний спалах і ситуація може опинитися на межі епідемії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram