ГоловнаСвіт

Російський олігарх Дерипаска запропонує 600 тис. доларів журналістам, які розслідують санкції проти нього

Дерипаска вважає, що звинувачення проти нього є безпідставними.

Російський олігарх Дерипаска запропонує 600 тис. доларів журналістам, які розслідують санкції проти нього
Фото: suchkov.net

Юристи олігарха Олега Дерпаски оголосять винагороду в розмірі 600 тисяч доларів для журналістів, які проведуть розслідування того, чому США ввели санкції проти бізнесмена. Про це пише американська газета The Financial Times з посиланням на власні джерела.

За даними газети, Дерипаска в такий спосіб має намір спростувати звинувачення, на підставі яких США ввели стосовно нього обмежувальні заходи.

"Конгрес жадає більше крові ... але в нього немає ні найменших уявлень про те, що відбувається в Росії або десь ще в світі. Немає ні фактів, ні доказів для внесення до списку санкцій, тільки брудна брехня", - сказав бізнесмен.

У середині березня Дерипаска подав позов проти Мінфіну США через введення обмежувальних заходів, які, за заявою бізнесмена, коштували йому більш ніж 7,5 млрд доларів.

Санкції проти Дерипаски ввели 6 квітня 2018 року. Мінфін пояснив це наближеністю бізнесмена до президента Володимира Путіна. Також його звинуватили у відмиванні грошей, погрозах життю його конкурентів, незаконному прослуховуванні чиновника уряду та участі в здирництві та рекеті.

Дерипаска називає себе "жертвою внутрішньополітичної боротьби в США".

Нагадаємо, наприкінці січня США зняли санкції з компаній Дерипаски "Русал", EN+ і "Євросибенерго". Для цього він на вимогу Мінфіну відмовився від контрольних часток у підприємствах і звільнився з керівних посад, до рад директорів увійшли незалежні директори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram