ГоловнаКультура

Нотр-Дам відновлюватимуть з відеоігор, панорамних фотографій і 3D-карт

Використовуватимуть технології 21-го століття.

Нотр-Дам відновлюватимуть з відеоігор, панорамних фотографій і 3D-карт
Результат пожежі в Нотр-Дам-де-Парі
Фото: EPA/UPG

Собор Паризької Богоматері, що постраждав від масштабної пожежі, відновлюватимуть за технологіями 21-го століття, пише zn.ua.

Докладні 3D-карти культового і історичного собору Нотр-Дам в Парижі дають надію на точну реконструкцію після того, як він був зруйнований потужною пожежею 15 квітня. Були зруйновані як стеля, так і шпиль, а також внутрішні роботи з дерева.

Коли історик мистецтва Ендрю Таллон використовував лазерні скани для створення бездоганно точної моделі собору, він не міг і допустити, що його докладні лазерні скани знадобляться для відновлення постраждалої від пожежі прекрасної будівлі. Він не був першим, хто це зробив, але у нього виявилася найбільш об'ємна кількість таких робіт. Тепер вони будуть вивчатися для практичного застосування, посилається на публікацію в National Geographic видання GPS World.

Приголомшливо реалістичні панорамні фотографії дивно точні. У Нотр-Дам історик зробив знімки з більш ніж 50 місць в соборі і навколо нього, зібравши більше одного мільярда точок даних.

Ще одне джерело, що буде використовуватися при реконструкції пошкодженої будівлі, - відеогра Assassin's Creed: Unity. При її створенні художниця компанії Ubisoft Керолайн Мізсе провела два роки, вивчаючи деталі будівлі, повідомляє про створення відеогри Verge.

Дія гри Unity проходить в Парижі кінця XVIII століття. Це перша гра в серії Assassin's Creed, де багато будинків і архітектурні пам'ятки відтворені в масштабі один до одного. У Unity можна вивчити Нотр-Дам в найдрібніших деталях.

В результаті архітектура будівлі, текстура каменю і дерева, всі деталі передані з незвичайною точністю, і це тепер також допоможе у відновленні шедевру архітектури.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон анонсував відновлення Нотр-Дам за п'ять років.

На відновлення постраждалого від пожежі собору за день зібрали 600 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram