ГоловнаСвіт

У Берліні аварійно сів літак уряду Німеччини

Bombardier Global 5000 зачепив злітно-посадкову смугу обома крилами.

У Берліні аварійно сів літак уряду Німеччини
В Берлине аварийно сел самолет правительства Германии
Фото: dw.com

У берлінському аеропорту Шенефельд здійснив аварійну посадку літак льотної служби бундесверу, яка займається транспортуванням членів кабінету міністрів, федерального президента і керівництва бундестагу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зазначають, що невдовзі після зльоту екіпаж зафіксував неполадки в роботі однієї із систем і вирішив повернутися в аеропорт.

"Контрольоване приземлення було неможливе", - розповів представник ВПС Німеччини.

За його словами, літак Bombardier Global 5000 під час посадки зачепив злітно-посадкову смугу обома крилами. Зараз він проходить технічну перевірку.

За словами представника ВПС, на борту не було пасажирів. Члени екіпажу перебувають на обстеженні в лікарні бундесверу. Через інцидент на 2,5 години припинили виліт рейсів, а декого перенаправили в інший берлінський аеропорт - Тегель.

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн похвалила екіпаж, який "посадив літак у найскладніших умовах і запобіг найгіршому".

Льотна служба бундесверу має чотири літаки Global 5000 місткістю 13 пасажирів. Їх використовують на коротких і середніх маршрутах для перевезення керівництва країни. Екіпаж зазвичай складається з трьох осіб.

Нагадаємо, 1 квітня голова МЗС Німеччини Хайко Маас запізнився на зустріч в ООН через поломку літака. Під час посадки у повітряного судна А340 "Конрад Аденауер" виробництва європейського концерну Airbus тріснуло одне з коліс шасі.

Раніше, в лютому, Маас через технічну несправність урядового літака не зміг вилетіти зі столиці Малі Бамако. Тоді забирати німецьку делегацію з африканської країни довелося іншим урядовим літаком А340 "Теодор Гойс".

У січні через проблеми з літаком відклали виліт німецького президента Франка-Вальтера Штайнмаєра з Ефіопії.

У листопаді минулого року поломка "Конрада Аденауера" стала причиною того, що канцлер Німеччини Ангела Меркель мусила летіти на саміт "Великої двадцятки" в Буенос-Айрес рейсовим літаком і серйозно запізнилася на його відкриття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram