ГоловнаСвіт

Через військові дії в Лівії за останні два тижні загинули понад 120 людей

Зараз у країні зберігається двовладдя.

Через військові дії в Лівії за останні два тижні загинули понад 120 людей
Фото: fondsk.ru

В результаті військових дій біля лівійської столиці Тріполі за останні два тижні загинула щонайменше 121 людина. Крім того, з моменту початку наступу генерала Халіфи Хафтара 4 квітня, поранення отримав 561 чоловік. Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) в неділю, 14 квітня, передає Немецкая волна.

“ВООЗ має намір направити в північноафриканські країни додаткових співробітників, а також розширити медичну допомогу. Одночасно організація, що базується в Женеві, засудила "повторювані напади" на співробітників гуманітарних організацій і машини медичної допомоги в Тріполі", - йдеться в повідомленні.

Раніше Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що військові дії ставлять під загрозу життя цивільного населення і перешкоджають процесу примирення в країні під егідою ООН. За її словами, результатом військового конфлікту може стати посилення терористичних організацій в регіоні.

Нагадаємо, зараз в Лівії зберігається двовладдя.

На початку квітня командувач Лівійської національної армії (ЛНА) Халіфа Хафтар на початку квітня почав наступ на Тріполі. Генерал, який підтримує парламент в Тобруці на сході країни, прагне повалити уряд національної згоди (УНЗ) Фаїза Сараджа, визнаного міжнародним співтовариством.

Бої в передмістях лівійської столиці між повстанцями Хафтара і силами ЛНА йдуть з 4 квітня. В результаті військових дій припинив роботу єдиний аеропорт, що діяв у країні.

Після початку військового конфлікту в Лівії Євросоюз вивів з цієї країни своїх співробітників, а США - своїх військових.

75-річний генерал Халіфа Хафтар є колишнім сподвижником Муамара Каддафі - в минулому багаторічного правителя Лівії, який прийшов до влади після повалення монархії в 1969 році і вбитого в 2011 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram