ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин висловив готовність провести третій саміт з Трампом

Лідер КНДР чекає від Вашингтона "справедливої і взаємоприйнятної" угоди.

Кім Чен Ин висловив готовність провести третій саміт з Трампом
Ким Чен Ын с Дональдом Трампом на саммите в Ханое
Фото: EPA/UPG

Лідер КНДР Кім Чен Ин висловив готовність провести ще один саміт з президентом США Дональдом Трампом, але з певними умовами. Про це повідомило в суботу, 13 квітня, південнокорейське агентство Yonhap з посиланням на північнокорейські ЗМІ.

"Якщо США запропонують провести третій саміт Північна Корея - США на основі правильного підходу, використовуючи правильні методи, ми готові до того, щоб зустрітися ще раз", - цитують заяву Кім Чен Ина північнокорейські ЗМІ.

Кім Чен Ин зазначив, що КНДР не буде наполягати на саміті тільки заради пом'якшення санкцій, а до кінця цього року "терпляче чекатиме, коли Вашингтон ухвалить "мужнє рішення".

"Я не буду вагатися в підписанні угоди, якщо тільки вона буде відповідати інтересам КНДР і США, і буде справедливою і взаємоприйнятною. Це повною мірою залежатиме від того, з яким ставленням і, на що розраховуючи, виступлять Сполучені Штати", - цитують лідера КНДР північнокорейські ЗМІ.

Водночас Кім зазначив, що його ставлення до Трампа залишається "чудовим".

Нагадаємо, напередодні Трамп на переговорах з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном у Вашингтоні згадав попередню зустріч з Кім Чен Ином і заявив, що третій саміт можливий. Обидві попередні зустрічі були, за словами Трампа, "дуже продуктивними", але переговори - "не швидкий процес", вони йтимуть "крок за кроком". "Якщо все пройде швидко, ми не досягнемо правильної угоди", - заявив Трамп.

Вперше лідери США і КНДР зустрілися в червні 2018 року в Сінгапурі. Другий саміт відбувся в лютому 2019 року в столиці В'єтнаму Ханої, але ці переговори були перервані, оскільки сторони не зуміли досягти згоди в питанні про ядерне роззброєння Північної Кореї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram