ГоловнаСвіт

У ПАРЄ змінили документ, який міг дозволити зняти санкції з Росії

Остаточне рішення ухвалять завтра.

У ПАРЄ змінили документ, який міг дозволити зняти санкції з Росії
Арьев Владимир
Фото: politeka.net

У комітеті Парламентської асамблеї Ради Європи підтримали зміни у документ, який міг дозволити зняти санкцій з Росії. Про це повідомила народний депутат України Олена Сотник.

"Зрада" сьогодні скасовується. У ПАРЄ одностайно підтримали мою поправку, будь-які нові механізми щодо санкцій будуть тільки додатковими", - написала Сотник у фейсбуці.

Як зазначив народний депутат Володимир Ар'єв, остаточне рішення з цього питання ухвалять завтра у пленарній залі ПАРЄ.

"Найгірше нашій делегації вдалося відбити на рівні політичного комітету. Олена Сотник і Марія Іонова провели поправку до резолюції, ще й комітет підтримав одноголосно. Імплементація шантажистських вимог Росії, які вона висунула для повернення в асамблею, здається, відкладається. Але остаточно все буде відомо завтра ввечері - після голосування на пленарній залі. Працюємо і перемагаємо. Хоча, як далі буде на наступних сесіях, судячи з моїх розмов з нашими прихильниками в ПАРЄ, буде сильно залежати від результатів президентських виборів", - написав Ар'єв.

Повернення Росії в ПАРЄ підтримує генеральний секретар Асамблеї Турбйорн Ягланд.

Весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи триватиме до 12 квітня.

З 2014 року російська делегація в ПАРЄ позбавлена основних повноважень. На засіданні 9 жовтня 2018 року, як і в 2017 році, ПАРЄ не стала повертати Росії право голосу і відклала це питання на 2019 рік.

29 січня 2019 року українська сторона закликала ПАРЄ посилити тиск на Росію і ухвалити "Азовський пакет санкцій" за захоплення українських моряків у Керченській протоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram