ГоловнаСвіт

У Стамбулі закрився аеропорт імені Ататюрка

Національний авіаперевізник перебазувався в новий аеропорт, відкритий минулої осені.

У Стамбулі закривається міжнародний аеропорт імені Ататюрка, який тривалий час був найбільшим аеропортом Туреччини й одним з найбільших у Європі за пасажиропотоком. Сьогодні аеропорт припиняє прийом рейсів, повідомляє російська служба "Радио Свобода".

Національний авіаперевізник країни, Turkish Airlines, перебазується в новий аеропорт, розташований у європейській частині Стамбула, на північний захід від центру міста, неподалік узбережжя Чорного моря. "Переїзд" почався в п'ятницю, 5 квітня.

Під час переїзду з аеропорту імені Ататюрка до нової повітряної гавані на 700 вантажівках було перевезено близько 50 тисяч тонн устаткування. Туди ж перебазовано понад 300 літаків Turkish Airlines. На 12-ту годину були закриті обидва аеропорти, а опівдні в суботу новий міжнародний аеропорт відновив свою роботу - вже як базовий аеродром Turkish Airlines. 

Перший рейс після переїзду був до столиці Туреччини - Анкари. Останнім рейсом турецької авіакомпанії зі старого аеропорту був рейс у Сінгапур. 

Новий міжнародний аеропорт Стамбула відкрився 29 жовтня 2018 року - у день 95-річчя Турецької республіки, засновником якої вважають Мустафу Кемаля Ататюрка. Новий аеропорт є Міжнародним аеропортом Стамбула. Вартість будівництва становила близько 11 млрд доларів.

Новий аеропорт здатний обслуговувати 150 мільйонів пасажирів на рік. До 2028 року передбачається ввести в дію 6 злітно-посадкових смуг і довести пасажиропотік до 200 мільйонів на рік.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram