ГоловнаСвіт

США розширили санкції проти Венесуели

Під дію нових обмежувальних заходів потрапили 34 нафтові танкери.

США розширили санкції проти Венесуели
Под новые санкции США попали 34 нефтяных танкера венесуэльской компании
Фото: EPA\UPG

США ввели санкції проти 34 нафтових танкерів венесуельського державного нафтового концерну PDVSA. Відповідне рішення розміщено на сайті Мінфіну США, повідомляє Європравда.

Крім того, під дію нових обмежувальних заходів потрапили також дві компанії і один танкер, які в лютому і березні цього року перевозили нафту з Венесуели на Кубу.

"Куба продовжує отримувати вигоду від нелегітимного режиму Ніколаса Мадуро і підтримує його через схеми "нафту для репресій". Сполучені Штати залишаються відданими переходу до демократії в Венесуелі і до залучення кубинського режиму до відповідальності за його безпосередню участь в кризі в Венесуелі", - заявив міністр фінансів Стівен Мнучін.

Нагадаємо, США вперше ввели санкції проти PDVSA 28 січня. Згідно з цим обмеженням, Венесуела може продавати нафту на американському ринку, однак виручені кошти будуть направлятися на заблоковані рахунки, доступу до яких у керівництва країни на чолі з Мадуро немає.

Венесуела була четвертим за величиною постачальником нафти в США. Імпорт венесуельської нафти в США сягав 500 тисяч барелів на добу.

PDVSA - повністю державна компанія. Її доходи становлять значну частину надходжень до бюджету Венесуели.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram