ГоловнаСвіт

Глава МЗС Німеччини запізнився на зустріч в ООН через поломку літака

Маас застряг вдруге за останні два місяці.

Глава МЗС Німеччини запізнився на зустріч в ООН через поломку літака
Фото: twitter.com/GermanyDiplo

Нова несправність літака уряду ФРН змусила німецького міністра закордонних справ Хайко Мааса змінити свої плани під час візиту в Нью-Йорк у понеділок, 1 квітня. Під час посадки у літака А340 "Конрад Аденауер" виробництва європейського концерну Airbus лопнуло одне з коліс шасі, повідомляє DW.

У зв'язку з цим німецька делегація пропустила низку зустрічей у штаб-квартирі Організації об'єднаних націй, присвячених тому, що з 1 квітня Німеччина на місяць очолила Раду безпеки ООН. Так, спільний виступ з французьким міністром закордонних справ Жаном-Івом Ле Дріаном довелося перенести.

Маас пропустив також консультації представників Радбезу ООН та інших зацікавлених сторін щодо захисту працівників гуманітарних місій.

Час очікування на борту літака міністр використовував для спілкування з представниками прес-пулу, що подорожували разом з ним. Залишити літак представники німецької делегації змогли тільки через годину після посадки.

Аварія сталася, незважаючи на те, що повітряне судно зовсім недавно проходило ґрунтовний технічний огляд. Саме поломка "Конрада Аденауера" стала причиною того, що канцлер ФРН Ангела Меркель була змушена летіти на саміт Великої двадцятки в аргентинському Буенос-Айресі рейсовим літаком і серйозно запізнилася на його відкриття.

28 лютого Маас через технічну несправність урядового літака не зміг вилетіти зі столиці Малі Бамако. Тоді забирати німецьку делегацію з африканської країни довелося іншим урядовим літаком А340 "Теодор Гойс". А в січні, наприклад, через проблему з літаком відклали виліт німецького президента Франка-Вальтера Штайнмаєра з Ефіопії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram