ГоловнаСвіт

Ісландський лоукостер Wow Air раптово збанкрутував і скасував усі польоти

У четвер понад 1 тис. пасажирів не змогли вилетіти з аеропортів.

Ісландський лоукостер Wow Air раптово збанкрутував і скасував усі польоти
Исландский лоукостер Wow Air внезапно обанкротился
Фото: 680 News

У четвер понад 1000 пасажирів бюджетного ісландського авіаперевізника Wow Air не змогли вилетіти з аеропортів по обидва боки Атлантики після того, як компанія оголосила про банкрутство і скасування всіх своїх рейсів.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відзначають, що переговори про порятунок авіакомпанії тривали до ранку четверга, але після відмови інвесторів в екстреному фінансуванні операцій компанії Wow Aair довелося терміново згорнути справи.

Застряглі в аеропортах Європи і Північної Америки пасажири намагаються купити квитки на рейси інших авіаперевізників. У випадках раптової відмови або скасування польотів між авіакомпаніями передбачена процедура сприяння постраждалим пасажирам, проте все залежить від завантаження рейсів і від готовності конкурентів надати таке сприяння.

Wow Air була заснована у 2011 році і стала популярною завдяки дешевим трансатлантичним перельотам з пересадкою в Ісландії. У деяких випадках можна було придбати квиток на політ через Атлантичний океан менш ніж за $100.

Нагадаємо, європейські лоукостери останнім часом переживають жорстку конкуренцію. У жовтні минулого року припинила свою діяльність данська Primera Air, а в лютому німецька Germania оголосила про банкрутство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram