ГоловнаСвіт

В аеропорту Франкфурта скасували 68 рейсів через технічний збій

Складнощі триватимуть ще кілька днів.

В аеропорту Франкфурта скасували 68 рейсів через технічний збій

В аеропорту німецького Франкфурта-на-Майні сьогодні в першій половині дня скасували 68 рейсів. Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Рейси скасували через збій програмного забезпечення в одному з центрів Німецької служби безпеки польотів, який розташований в Лангені поблизу Франкфурта і контролює регіон між Боденським озером, кордоном з Нідерландами, Касселем і Тюрінгією. У зв'язку з проблемами, що виникли, пропускна спроможність центру знижена на 25%.

46 із цих рейсів анулювала авіакомпанія Lufthansa. В результаті вчасно не змогли вилетіти 4500 пасажирів. За даними авіакомпанії, скасовано насамперед рейси, які повторюються з невеликими інтервалами часу.

Повідомляють, що частину польотів буде скасовано і в найближчі дні. Збій у програмному забезпеченні передбачають усунути в ніч на 28 березня. Інші диспетчерські центри DFS у Мюнхені, Бремені та Карлсруе від комп'ютерного збою не постраждали.

Нагадаємо, раніше в березні більшість країн світу закрили свій повітряний простір для нових літаків Boeing серії 737 MAX 8 і 9 через збій у програмному забезпеченні лайнерів. Через недоліки системи розбилися два пасажирські літаки - в Індонезії та в Ефіопії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram