ГоловнаСвіт

Російська S7 Space вирішила розірвати контракт з "Південмашем"

РФ відмовилася від придбання 12 українських ракет-носіїв "Зеніт".

Російська S7 Space вирішила розірвати контракт з "Південмашем"

Російська приватна компанія S7 Space вирішила розірвати контракт з українським підприємством "Південмаш" на виробництво 12 ракет-носіїв "Зеніт" для запусків з плавучого космодрому "Морський старт".

Про це повідомила співвласниця групи Наталія Фільова, пише "Коммерсант".

"Збираємося", - сказала вона. При цьому конкретних термінів розірвання контракту Фільова назвати не змогла.

Нагадаємо, Дніпропетровський завод "Південмаш" у квітні 2017 року підписав з компанією S7 Sea Launch Limited контракт на виробництво і постачання 12 ракет-носіїв для досліджень і використання космосу в мирних цілях у рамках міжнародних космічних проектів.

Угода передбачала створення 12 носіїв для пусків з акваторії Тихого океану (проект Sea Launch). Минулого тижня стало відомо, що S7 планує зупинити виконання контракту.

"Морський старт" (Sea Launch) - плавучий космодром, який базується в районі острова Різдва в Тихому океані, і однойменний міжнародний консорціум з його експлуатації. Запуски здійснюються зі стартової платформи Odyssey з використанням ракет-носіїв "Зеніт".

Єдиний старт "Зеніта" у 2013 році завершився падінням в океан. З 2014 року запуски в рамках проекту "Морський старт" припинили. Наприкінці 2017 року компанія S7 Sea Launch Limited, якій належить плавучий космодром, заявила, що планує відновити запуски ракет у 2019 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram