ГоловнаСвіт

Опозиційний лідер Венесуели оголосив план захоплення влади

Опозиційний лідер Венесуели оголосив план захоплення влади
Фото: EPA\UPG

Опозиційний лідер Венесуели Хуан Гуайдо заявив про підготовку операції "Свобода", метою якої буде захоплення влади в країні. Про це повідомило місцеве видання TVVenezuela Noticias.

Гуйадо повідомив, що прийняв таке рішення після затримання керівника його апарату Роберто Марреро.

"Венесуельці, ми готуємося до остаточного припинення узурпації влади, до операції "Свобода". Чекайте на нас у кожному штаті", - сказав Гуайдо.

Нагадаємо, США ввели санкції проти венесуельської гірничодобувної корпорації і її голови, а також російського банку, який допомагав уряду Ніколаса Мадуро у Венесуелі. Спецпредставник президента США у Венесуелі Елліот Абрамс попереджав, що США можуть розширити санкції щодо банків Венесуели, які підтримують президента країни Ніколаса Мадуро.

23 січня Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, тому що раніше парламент визнав переобрання чинного президента Ніколаса Мадуро на посаду голови держави неконституційним. США, Канада, багато країн Європи, включно з Україною, визнали повноваження Гуайдо як тимчасового голови держави. Росія, Білорусь і Китай виступили на підтримку Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram