ГоловнаСвіт

Угорщина домовилася з Росією про постачання газу без України

Угорщина зможе придбати частину природного газу через Австрію.

Угорщина домовилася з Росією про постачання газу без України
Петер Сийярто
Фото: EPA/UPG

Росія і Угорщина домовилися про постачання російського газу на 2020 рік навіть без угоди про транзит газу між Москвою і Києвом.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє прес-служба угорського МЗС.

За його словами, Угорщина зможе придбати частину природного газу через Австрію, як це було цього року, на додачу будуть експлуатувати ємності резервуарів Угорщини.

"Сьогодні ми з генеральним директором "Газпрому" уклали угоду про те, що "Газпром" забезпечить постачання природного газу Угорщині незалежно від того, чи відбудеться транзитна угода між Росією і Україною", - додав він.

Раніше сьогодні голова "Нафтогазу України" Андрій Коболєв заявив, що "Газпром" почав повідомляти про припинення транзиту газу через територію України з початку 2020 року.

Нагадаємо, 24 квітня 2018 року російський "Газпром" відхилив можливість продовження транзитного газового контракту з "Нафтогазом".

Після фактичного провалу тристоронніх (Україна-ЄС-Росія) переговорів про транзит газу 21 січня в Брюсселі голова Європейської комісії Марош Шефчович заявив, що новий контракт слід укласти мінімум на 10 років, а обсяг щорічного транзиту - на рівні того, який зазвичай забезпечує Україна, тобто в межах 80-90 млрд кубометрів на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram