ГоловнаСвіт

Під час аварії порома в Іраку загинули майже 100 людей (оновлено)

Щонайменше 55 осіб, в тому числі 19 дітей, були врятовані.

Під час аварії порома в Іраку загинули майже 100 людей (оновлено)

Щонайменше 85 людей загинули в четвер, 21 березня, під час аварії порома в районі міста Мосул в Іраку.

Як повідомляє телеканал Sky News Arabia, річковий пором, розрахований на 75 осіб, перекинувся через перевантаження, і у воді опинилися понад 170 людей, в основному жінки і діти, які святкували Навруз - свято весняного рівнодення і початку нового року.

Один з іракських парламентаріїв поширив у твіттері відео трагічного інциденту. На запису видно, як люди намагаються вибратися з води, проте їм це не вдається через сильну течію річки. На допомогу пасажирам порома було направлено три човни.

Ще однією причиною трагедії вважають різке збільшення рівня води в річці у зв'язку з тим, що в греблі Мосула були відкриті шлюзи.

На цей момент на місці трагедії триває рятувальна операція. З води витягли близько 50 осіб.

За словами голови управління цивільної оборони Мосула Хусама Халіла, більшість жертв - жінки і діти, які не вміли плавати. За словами Халіла, на місці працює пошуково-рятувальна група, врятовано 12 осіб.

Оновлення. Згідно з оновленими даними Міністерства внутрішніх справ країни, в результаті аварії порома загинули майже 100 осіб, повідомляє AFP.

За даними місцевої влади, щонайменше 55 осіб, в тому числі 19 дітей, були врятовані.

Глава управління цивільної оборони Хусам Халіл повідомив AP, що судно затонуло через технічну несправність. Інше джерело повідомило, що "човен затонув, тому що на борту було занадто багато пасажирів, понад 100".

Під час відвідування місця події прем'єр-міністр Іраку Аділь Абдул-Махді розпорядився провести розслідування і заявив, що винні будуть притягнуті до відповідальності.

За даними Iraqi TV, в Мосулі затримали дев'ятьох співробітників компанії, суд також видав ордер на арешт власника туристичного майданчика, до якого прямував пором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram