ГоловнаСвіт

Путін може залишитися при владі після об'єднання РФ і Білорусі, - Bloomberg

У Кремлі обговорюють сценарії, схожі на той, що зараз відбувається в Казахстані.

Путін може залишитися при владі після об'єднання РФ і Білорусі, - Bloomberg
Фото: МК

У Кремлі розглядають сценарій збереження російського президента Володимира Путіна при владі.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на близькі до Кремля джерела.

Один зі сценаріїв збереження Путіна при владі передбачає створення нової держави шляхом об'єднання Росії з Білоруссю. Так Путін нібито зможе обійти конституційні обмеження щодо кількості президентських термінів і очолити нову країну.

Крім того, джерела в Кремлі заявили, що в адміністрації президента РФ активно обговорюють сценарії, схожі на той, що зараз відбувається в Казахстані. Напередодні президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, який очолював країну впродовж 30 років, заявив про відставку. Тимчасовим президентом Казахстану став Касим-Жомарт Токаєв, який очолював парламент.

Після того, як Токаєв склав присягу, казахстанський парламент таємним голосуванням обрав головою доньку Назарбаєва - Дарігу Назарбаєву. Її підтримали 100% голосів.

Нагадаємо, в січні президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не буде об'єднуватися з Росією, але готова розвивати Союзну державу. Він також відзначив, що згоден на єдину валюту з Росією - "спільний рубль".

При цьому Лукашенко впевнений, що 98% білорусів проголосують проти об'єднання з РФ, а росіяни, своєю чергою, "готові хоч завтра до об'єднання".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram