ГоловнаСвіт

Польща не запросила Путіна на заходи з нагоди 80-х роковин початку Другої світової

Запрошення були розіслані, керуючись "сучасним, а не історичним контекстом".

Польща не запросила Путіна на заходи з нагоди 80-х роковин початку Другої світової
Фото: EPA/UPG

Канцелярія президента Польщі Анджея Дуди не запросила президента Росії Володимира Путіна на заходи з нагоди 80-х роковин початку Другої світової війни.

"Серед запрошених країн немає Росії", - цитує слова прес-секретаря Анджея Дуди Блажея Спихальського Радіо Польща.

За словами Спихальського, "запрошення були розіслані, керуючись сучасними, а не історичним контекстом", тому від присутності Путіна вирішено було відмовитися, повідомляє англомовний сайт телеканалу TVP Poland In.

Путін не був запрошений, навіть незважаючи на рекомендацію польського МЗС запросити російського президента. Таку рекомендацію, зокрема, дав тодішній заступник глави польського МЗС Бартош Ціхоцький, який на початку березня став послом Польщі в Україні, повідомляє DW.

Представник Дуди підкреслив, що консультації з МЗС країни мали неофіційний характер, і адміністрація президента не зверталася до відомства за рекомендаціями.

У листопаді 2018 року Путін узяв участь в урочистостях, присвячених 100-річчю від дня закінчення Першої світової війни, і навіть поспілкувався на урочистому обіді в Єлисейському палаці з президентом США Дональдом Трампом.

Друга світова війна розпочалася 1 вересня 1939 року, коли німецький лінкор відкрив вогонь по польських укріпленнях на півострові Вестерплатте під Гданськом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram