ГоловнаСвіт

В Утрехті затримали трьох підозрюваних у причетності до стрілянини

Записка, знайдена в автомобілі стрільця, може свідчити про терористичні мотиви атаки.

В Утрехті затримали трьох підозрюваних у причетності до стрілянини
"Скорые" на месте стрельбы в Утрехте
Фото: twitter.com/teddyeugene

За підозрою в причетності до стрілянини в Утрехті (Нідерланди) затримали третю людину. Про це повідомляє агентство Associated Press.

Представник місцевої прокуратури Тієс Кортман заявив про затримання трьох підозрюваних у причетності до стрілянини. Головний підозрюваний - Гокмен Таніс, йому 37 років, він родом із Туреччини. Громадянства Таніса не уточнено. Також поліція не назвала імен двох інших затриманих.

Мотиви стрілянини ще не оприлюднені, поліція розглядає версію теракту, на що вказує записка, виявлена в автомобілі Таніса. Зміст записки прокуратура не опублікувала.

Поліція також не встановила жодного зв'язку між стрільцем і жертвами. Повідомляють, що загиблі - 19-річна дівчина і двоє чоловіків віком 28 і 49 років. Стан трьох поранених тяжкий, ще четверо осіб отримали легкі ушкодження.

Після стрілянини в Утрехті рівень терористичної загрози в усій провінції підвищили до максимального. Також влада Нідерландів посилила заходи безпеки в аеропортах і на ключових інфраструктурних об'єктах.

Нагадаємо, вранці 18 березня в Утрехті чоловік обстріляв трамвай і спробував утекти з місця події. Особу стрільця встановили завдяки камерам відеоспостереження. За даними турецьких ЗМІ, затриманий Таніс раніше брав участь у бойових діях у Чечні і може бути причетним до діяльності "Ісламської держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram