ГоловнаСвіт

Росія пообіцяла "практичну відповідь" на нові санкції США і Канади

МЗС РФ запевнило в безрезультатності антиросійських санкцій.

Росія пообіцяла "практичну відповідь" на нові санкції США і Канади
Здание российского МИД, Москва
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Російської Федерації відреагувало на нові санкції країн Заходу через дії Москви проти України, пообіцявши "практичну відповідь", яка "обов'язково настане".

У МЗС РФ відзначили, що немає нічого нового або несподіваного в "черговій порції санкцій, скоординованій з європейськими союзниками", яку "видали сьогодні США і Канада". "В останні роки Вашингтон і Оттава, використовуючи надумані приводи, періодично вводять обмежувальні заходи проти російських громадян і організацій. Мета - надання тиску на нашу країну", - заявили в російському дипвідомстві.

"При цьому для всіх - крім, напевно, авторів подібних рішень - очевидно, що санкційні раунди, скільки б їх не було, не приводять до бажаних для США і Канади результатів. Залишаючись в полоні переконань у власній непогрішності, вони, мабуть, вважають, що якщо ще натиснути, Росія почне дотримуватися їх установок. Такого не буде", - наголосили в російському МЗС.

Канадські санкції в МЗС Росії прокоментували також окремо.

"Звісно ж, що з точки зору нормальної логіки для команди прем'єр-міністра Дж.Трюдо було б важливіше сконцентруватися на вирішенні досить непростих проблем внутрішньополітичної якості, ніж даремно розігрувати свою русофобську карту. Однак у канадської влади, судячи з усього, з'явилася патологічна "санкційна залежність", якої вони не можуть позбутися. Очевидно і те, що в прагненні розширювати свої антиросійські "чорні списки" північний сусід США намагається навіть в чомусь "перевершити" свого "великого брата", - йдеться в поширеному російським зовнішньополітичним відомством коментарі.

Європейський Союз, США і Канада 15 березня оголосили про свої санкції в першу чергу через інцидент, який стався 25 листопада 2018 року в Чорному морі неподалік Керченської протоки і викликав затримання і арешт Росією трьох українських військових кораблів і їх екіпажів в складі 24 моряків.

На відміну від ЄС і США, в оновленому Канадою списку санкцій присутнє значно більше коло осіб, наближених особисто до президента Росії Володимира Путіна.


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram