ГоловнаСвіт

У Росії прийняли закон про покарання для кримінальних авторитетів

Через це злочинців може побільшати в Україні.

У Росії прийняли закон про покарання для кримінальних авторитетів

Російська Держдума 14 березня ухвалила закон, який вводить у Кримінальний кодекс нову статтю "Заняття високого становища в злочинній ієрархії".

Як сказано на сайті Держдуми, за цей злочин загрожуватиме від 8 до 15 років позбавлення волі і штраф до п'яти мільйонів рублів. Участь у зібраннях ОЗУ буде каратися позбавленням волі від 12 до 20 років зі штрафом до 1 млн рублів.

Начальник кримінальної поліції України В'ячеслав Аброськін побоюється, що через цей закон в Україні може значно побільшати кримінальних авторитетів.

"Уже сьогодні у зв'язку з нашим слабким законодавством у нашу країну, як мухи на мед, злітаються всі покидьки світу: і злодії в законі, і нижчі за рангом просто злодії з колишніх країн СНД, наприклад з Грузії, де дуже суворі закони щодо цих «товаришів». Якщо ще Росія прийме відповідні закони, то потік «кримінальних туристів» у нашу країну з грандіозними кримінальними планами пограбувати наших громадян зросте в рази", - писав Аброськін у фейсбуці в лютому 2018 року.

У травні 2016 року Верховна Рада відмовилася ввести в Кримінальний кодекс поняття "злодій в законі". Відхилений законопроект передбачав кримінальну відповідальність за створення злочинної спільноти з метою здійснення будь-яких злочинів під керівництвом "злодіїв у законі". Це правопорушення мало каратися позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або навіть довічним ув'язнення з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram