ГоловнаСвіт

Військова розвідка України привезла в США докази намірів РФ і далі дестабілізувати ситуацію в Європі

Начальник ГУР МОУ знаходиться в США з офіційним візитом.

Військова розвідка України привезла в США докази намірів РФ і далі дестабілізувати ситуацію в Європі
Начальник ГУР МОУ Василий Бурба и директор РУМО США Роберт Ешли
Фото: http://gur.gov.ua

Українська військова розвідка надала національній розвідці США докази намірів Росії і далі дестабілізувати ситуацію в Україні та Європі.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України за підсумками офіційного візиту начальника ГУР МОУ в США.

"Під час переговорів з директором Розвідувального управління Міністерства оборони (РУМО) США Робертом Ешлі, керівництвом ЦРУ і керівниками розвідувальної спільноти США начальник ГУР Міноборони України генерал-полковник Василь Бурба акцентував увагу на агресивних і провокаційних діях Росії на окупованих територіях України і в Азово-Чорноморському регіоні", - йдеться в повідомленні.

Крім того, протягом зустрічі начальник ГУР Міноборони України "навів американським колегам докази подальших намірів РФ дестабілізувати ситуацію в Україні та країнах Європи".

За результатами візиту української делегації ухвалено низку домовленостей про співпрацю і допомогу американської сторони в підвищенні можливостей військової розвідки України протидіяти збройній агресії Росії.

Як повідомляли, в проекті оборонного бюджету Сполучених Штатів Америки на 2020 рік передбачено надання Україні $250 млн для посилення безпеки, повідомила прес-служба посольства США. Порівняно з бюджетним запитом на 2019 рік пропонована сума допомоги Україні збільшена на 50 млн доларів, які повинні спрямувати на летальні види озброєнь.

Головнокомандувач Збройних сил США в Європі генерал армії США Кертіс Скапаротті не виключає надання Україні нових типів зброї: снайперських систем, боєприпасів і систем для ВМС.

Нагадаємо, США вже передали обладнання для інформаційних технологій ЗСУ (Центру оперативного реагування на інциденти кібербезпеки, Центру оперативного управління і контролю Об'єднаного оперативного штабу та Головному командному центру ЗСУ).

Раніше США також поставили в Україну протитанкові ракетні комплекси Javelin на 47 млн доларів.

Президент США Дональд Трамп подасть запит на бюджет для Пентагону в розмірі $750 млрд на 2020 рік, що на 4,7% більше від бюджету на цей рік (2019 року американські військові отримали $716 млрд.).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram