ГоловнаСвіт

В Італії невакцинованим дітям заборонили відвідувати школу

Батьків можуть оштрафувати на суму до 500 євро.

В Італії невакцинованим дітям заборонили відвідувати школу
Фото: Depositphotos/belchonock.

Італійські діти не зможуть займатися в школах, якщо не доведуть наявність необхідних щеплень. Такі обмеження в Італії встановили після місяців дебатів щодо обов'язкової вакцинації, передає ВВС.

Батьків можуть оштрафувати на суму до 500 євро, якщо вони будуть відправляти своїх невакцинованих дітей у школу. Дітей віком до 6 років без необхідних щеплень можуть відправити додому з дитячих установ.

Новий закон прийняли під час спалаху захворювання на кір. Італійські чиновники кажуть, що рівень вакцинації поліпшився з моменту його введення.

Відповідно до закону, діти повинні отримати цілу низку обов'язкових імунізацій, перш ніж піти в школу. Йдеться про щеплення від вітряної віспи, поліомієліту, кору, епідемічного паротиту та краснухи.

Дітям віком від шести до 16 років, згідно з італійським законодавством, не можна прямо заборонити відвідувати школу, але їхні батьки платитимуть великі штрафи, якщо не зроблять обов'язкових щеплень.

Італійські ЗМІ повідомляють, що регіональні органи влади вже почали реагувати на порушення законодавства. У Болоньї місцеві органи влади вже надіслали листи про тимчасове призупинення відвідування шкіл батькам близько 300 дітей. Загалом 5000 дітей не зробили необхідних щеплень. В інших регіонах батькам дали ще кілька днів для вакцинації їхніх дітей.

Закон прийняли для того, щоб підвищити рівень вакцинації в Італії від рівня приблизно 80% до цільового показника Всесвітньої організації охорони здоров'я, встановленого на рівні 95%.

Нагадаємо, у Львівській області провели спецоперацію МОЗ проти кору. Щеплення отримали близько 50 тис. дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram