ГоловнаСвіт

Трамп заборонив польоти Boeing 737 Max

Після заяви Трампа котирування акцій компанії Boeing відразу ж упали на 2%.

Трамп заборонив польоти Boeing 737 Max

Президент США Дональд Трамп розпорядився негайно призупинити польоти літаків Boeing 737 Max 8 і Max 9 в зв'язку з катастрофою в Ефіопії в Індонезії.

Після заяви Трампа котирування акцій компанії Boeing відразу ж упали на 2%, повідомляє ВВС.

Відразу після катастрофи в Ефіопії багато країн призупинили польоти Boeing 737 Max 8. Зокрема, заборону польотів над Європою ввело Агентство з авіаційної безпеки Євросоюзу (EASA).

Державіаслужба України підтримала рішення EASA і заборонила експлуатацію літаків Boeing 737-8 "MAX" і Boeing 737-9 "MAX" на території України.

Нагадаємо, 10 березня літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс з Аддіс-Абеби в Найробі, розбився за 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 осіб. Вчора на місці катастрофи виявили "чорні ящики", фахівці займаються розшифровкою події на борту. Інформації про поломки лайнера до вильоту не було.

Крах 8МАХ в Ефіопії стався через 4 місяці після авіакатастрофи в Індонезії. Тоді новий літак Boeing 737 MAX 8 впав у Яванське море незабаром після вильоту з Джакарти. Загинули 189 осіб, що перебували на борту. Розслідування попередньо встановило, що літаки нової моделі можуть помилково трактувати дані про потоки повітря і самовільно опускати ніс літака, направляючи його в піке.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram