ГоловнаСвіт

У США випробували двигун українсько-американської ракети Firefly Alpha

Перший запуск заплановано на грудень 2019 року.

У США випробували двигун українсько-американської ракети Firefly Alpha
В США испытали двигатель украинско-американской ракеты Firefly Alpha
Фото: ukrinform.ru

У Техасі приватне аерокосмічне підприємство Firefly Aerospace провело успішний тест двигуна першого ступеня космічної ракети Alpha, запуск якої заплановано на грудень 2019 року.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Під час вогневого тесту двигун був встановлений на горизонтальному тестовому майданчику, обладнаному для збору даних і аналізу параметрів роботи двигуна. Тестовий запуск тривав близько 60 секунд. За словами розробників, випробування пройшло успішно.

Як пояснив генеральний директор Firefly Aerospace Том Марк'юзик, під час запуску в грудні 2019 року на перший ступінь ракети-носія Alpha встановлять три такі двигуни.

Firefly Aerospace - приватне аерокосмічне підприємство з офісами в м. Остін (штат Техас, США) і м. Дніпро (Україна). Виробництво ракети розташоване в Техасі, тоді як українські співробітники компанії в Центрі досліджень і розробки в Дніпрі розробляють частину обладнання.

У 2017 році компанію Firefly Aerospace, яка переживала фінансові труднощі, викупив український бізнесмен Макс Поляков, засновник асоціації "Ноосфера" і EOS Data Analytics. Відтоді роботу над "Альфою" відновили.

Компанія планує з 2021 року запускати дві такі ракети на місяць. У планах також розробка важкої ракети "Бета", яка, ймовірно, буде складатися з трьох скомпонованих разом ракет "Альфа".

Ракета-носій "Альфа" буде здатна вивести на низьку навколоземну орбіту до 1000 кг корисного вантажу. Перший запуск заплановано на грудень 2019 року з військово-повітряної бази Ванденберг у штаті Каліфорнія (США).

Нагадаємо, раніше у Франції скасували запуск супутників OneWeb через тріщини в російській ракеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram