ГоловнаСвіт

Жертвами аварії літака в Ефіопії стали громадяни понад 30 країн (оновлено)

Серед загиблих - сім'я депутата парламенту Словаччини і всесвітньо відомий археолог.  

Жертвами аварії літака в Ефіопії стали громадяни понад 30 країн (оновлено)
Жертвами крушения самолета в Эфиопии стали граждане 33 стран
Фото: Euronews

У результаті катастрофи літака в Ефіопії із 157 пасажирами на борту загинули громадяни 33 країн. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на виконавчого директора авіакомпанії Ethiopian Airlines Тевольде Гебремаріам.

Найчисельнішу групу жертв становлять кенійці - 32 людини. Також на борту було 18 канадців, 9 ефіопів, по вісім італійців, американців і китайців, по сім французів і британців, шість єгиптян, п'ять голландців, по чотири індійці та словаки.

Польські ЗМІ також повідомляють про двох загиблих поляків, російські - про трьох росіян.

Раніше департамент консульської служби МЗС України повідомив, що українців на борту літака не було.

Зазначається, що катастрофа сталася через шість хвилин після зльоту на шляху до Найробі. Причина аварії наразі невідома. В авіакомпанії повідомили, що пілот надсилав сигнал тривоги і отримав дозвіл на повернення в аеропорт вильоту.

Оновлення. Під час аварії літака в Африці загинула сім'я депутата парламенту Словаччини - дружина й син депутата Національної ради (парламенту) Словаччини Антона Грнка. Про це повідомила Братиславська газета Pravda з посиланням на джерело в кабінеті міністрів країни.

Загалом, в авіакатастрофі загинули четверо громадян Словаччини. Крім сім'ї депутата парламенту, також загинула співробітниця однієї з гуманітарних організацій, яка прямувала до Кенії.     

Оновлення 20:08. Як повідомляє агентство Ansa, серед загиблих - член регіональної ради Сицилії, відповідальний за культурну спадщину, Себастіано Туса, який також був всесвітньо відомим археологом і прямував до Кенії для участі в проекті ЮНЕСКО. Крім нього в авіакатастрофі загинули сім громадян Італії.

Нагадаємо, пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс у Найробі (Кенія), розбився 10 березня в Ефіопії. На борту було 149 пасажирів і 8 членів екіпажу, всі вони загинули.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram