ГоловнаСвіт

Венесуела третю добу залишається без світла

Більш ніж 15 людей померли в лікарнях через неможливість провести гемодіаліз.

Венесуела третю добу залишається без світла
Венесуэла третьи сутки остается без света
Фото: EPA/UPG

У Венесуелі більш ніж 15 пацієнтів з важкими хворобами нирок померли через неможливість проведення їм процедури гемодіалізу під час масштабного відключення електроенергії в країні. Про це пише Радіо Свобода, посилаючись на дані коаліції організацій за право на здоров'я і життя Codevida health rights group.

Гемодіалізу у Венесуелі потребують понад 10 тисяч пацієнтів, заявив керівник організації Франциско Валенсія 9 березня.

"У Венесуелі існує 129 пунктів для діалізу, які обслуговують 10 200 осіб, відсутність послуг з водопостачання, електроенергії та лікування - засуджує їх до смерті", - написав він у Twitter.

Про смерті через відсутність електрики в інших лікарнях раніше також повідомляли венесуельські політики.

Нагадаємо, 7 березня вийшла з ладу головна гідроелектростанція Венесуели "Ель-Гурі". Причиною збою Національна корпорація з електроенергії (CORPOELEC) назвала диверсію на електростанції.

Частково електрика з'являлася в Каракасі 8 березня, але більшість країни залишається в темряві. У столиці перестало працювати метро, і тисячам пасажирів довелося покинути підземку і пішки йти додому. Венесуельці не можуть зарядити телефони і зателефонувати в екстрені служби.

Ніколас Мадуро, який утримує владу в країні, звинуватив у відключенні "американських імперіалістів". Державний секретар США Майк Помпео поклав відповідальність за відключення електроенергії на самого Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram