ГоловнаСвіт

У Німеччині на 23 тис. євро оштрафували водіїв, які не створили рятувальний коридор для швидкої допомоги

Понад 100 водіїв порушили правило про створення аварійної смуги для проїзду рятувальних служб після ДТП.

У Німеччині на 23 тис. євро оштрафували водіїв, які не створили рятувальний коридор для швидкої допомоги

Поліція Німеччини оштрафувала на 23 тисячі євро понад 100 водіїв автомобілів, які порушили правило про створення аварійної смуги на дорозі для проїзду рятувальних служб.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Після серйозної аварії на автобані А5 біля німецького міста Карлсруе поліція виписала штрафи понад 100 водіям, які не створили рятувальний коридор для проїзду швидкої допомоги, евакуаторів, пожежних і поліцейських автомобілів. Загальна сума штрафів склала приблизно 23 тисячі євро", - повідомила місцева поліція.

Протягом півгодини правоохоронці спостерігали за діями водіїв, які опинилися на трасі біля місця аварії. У зв'язку з повним перекриттям автобану утворився корок на понад 20 км. На зустрічній смузі також створився приблизно 2-кілометровий затор, оскільки багато водіїв знижували швидкість, щоб спостерігати за рятувальними роботами на протилежному боці.

Аварія сталася вдень 7 березня в результаті наїзду однієї вантажівки на іншу. 47-річний водій не помітив вчасно кінець затору й отримав тяжкі травми.

Відповідно до німецьких ПДР, на автобанах і заміських трасах з двома і більше смугами в одному напрямку водії зобов'язані створювати рятувальний коридор. У разі недотримання цього правила накладають штраф у розмірі від 200 до 320 євро. Одночасно водій отримує два штрафні бали в картотеці Федерального відомства автодорожнього транспорту у Фленсбурзі або тимчасову заборону на керування транспортними засобами.

Нагадаємо, наприкінці січня британська депутатка отримала три місяці в'язниці за перевищення швидкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram