ГоловнаСвіт

У Росії ввели штрафи за образу влади в інтернеті

Злісних "порушників" відправлятимуть за ґрати на 15 діб.

У Росії ввели штрафи за образу влади в інтернеті
Фото: kurnyavko/Depositphotos

Російська Державна дума прийняла закон про покарання за зневажливі публікації про владу в інтернеті.

Як повідомляє "Настоящее время", прийнятий закон вводить штраф за поширення інформації, "висловлювання в непристойній формі, що ображає людську гідність і громадську мораль, відверту неповагу до суспільства, держави, офіційних державних символів РФ, Конституції РФ або органів, що здійснюють державну владу в РФ", яка не містить у собі ніякого кримінального злочину.

Такі дії будуть каратися адміністративним штрафом від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (450-1500 доларів). У разі повторного правопорушення особі загрожує штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1500-3000 доларів) або арешт до 15 діб.

Держдума також прийняла закон "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації", який передбачає заборону поширення фейкових новин у ЗМІ та інтернеті.

Закон передбачає в разі поширення фейкової інформації її видалення, а також механізм блокування інтернет-видання і штрафи за недотримання закону. Адміністративна відповідальність буде наступати тільки в тому випадку, якщо видання не відреагує на вимогу наглядового відомства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram