ГоловнаСвіт

У Кремлі розповіли, чому цього року Росія не відправляла "гумдопомогу" на окупований Донбас

"Там просто відбувається оцінка потреб".

У Кремлі розповіли, чому цього року Росія не відправляла "гумдопомогу" на окупований Донбас
Российский "гумконвой"
Фото: mchs.gov.ru

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія продовжить відправляти "гуманітарну допомогу" на окупований Донбас, "зважаючи на реальні потреби".

Про це він заявив журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Немає нічого іншого. Це не означає, що ця практика перервана. Там просто відбувається оцінка потреб", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чому цього року не було поставок російської гумдопомоги в ОРДЛО.

Пєсков підкреслив, що залежно від того, яка допомога потрібна, приймаються відповідні рішення про її постачання.

"Тут немає ніяких системних чи інших змін у підходах", - заявив прес-секретар Путіна.

Нагадаємо, 84-й за рахунком так званий "гуманітарний конвой" відправили 20 грудня 2018 року загальною вагою вантажу 310 тонн. У МНС РФ стверджували, що там були дитячі продуктові набори, медикаменти і новорічні подарунки.

83-й російський "гумконвой" прибув на Донбас наприкінці листопада минулого року. Російська сторона заявляла, що в ньому понад 400 тонн дитячих продуктових наборів, медичного майна і медикаментів. У жовтневому "гумконвої" ОБСЄ виявилися військові машини.

Росія не дозволяє спостережній місії перевіряти продукцію, яку постачають в ОРДЛО як "гумдопомогу", чи стежити за її розвантаженням. Під виглядом "гумконвоїв" РФ ввозить товари для бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram