ГоловнаСвіт

Комітет Європарламенту схвалив скасування переведення годинників на сезонний час

2021 рік може бути останнім роком з сезонною зміною часу в ЄС.

Комітет Європарламенту схвалив скасування переведення годинників на сезонний час

Комітет з питань транспорту та туризму Європарламенту схвалив проект про скасування переходу на літній і зимовий час в Євросоюзі.

Про це повідомляють на сайті Європарламенту.

За таке рішення проголосували 23 депутати, 11 - проти. Тепер за це рішення повинні проголосувати Європарламент і країни-члени ЄС.

Згідно з проектом, 2021 рік може бути останнім роком з сезонною зміною часу в ЄС.

Транспортний комітет пропонує, щоб остання зміна часу на годиннику в ЄС провели в останню неділю березня 2021 року для тих країн, які бажають залишитися в режимі "літнього часу". Країни, які вважають за краще зберігати свій стандартний час, також відомий як "зимовий", можуть востаннє перевести стрілки годинника в останню неділю жовтня 2021 року.

У сфері транспорту ще залишаються декілька неврегульованих питань щодо переведення годинників. Наступна зустріч з цього приводу запланована на червень.

Нагадаємо, минулого року в ЄС запропонували скасувати перехід на сезонний час. Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер ініціював дебати в парламенті після того, як більшість опитаних громадян ЄС заявили, що переведення годинників треба скасувати.

Рішення Євросоюзу може призвести до того, що переведення часу скасують і в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram