ГоловнаСвіт

Петрова і Боширова запросили в МДУ на "Скрипальські читання"

Наукова конференція присвячена темі інформаційної війни.

Петрова і Боширова запросили в МДУ на "Скрипальські читання"
Петрова и Боширова пригласили в МГУ на "Скрипальские чтения"
Фото: news.met.police.uk

У Московському державному університеті відбудеться наукова конференція «Перші Скрипальські читання», приурочена до річниці отруєння Сергія і Юлі Скрипалів в британському Солсбері. Про це радіостанції «Говорит Москва» заявив професор МДУ, член наукової ради при Раді безпеки РФ Андрій Манойло, повідомляє Медуза.

На конференції, зокрема, заплановано обговорити «досвід західних спецслужб в частині організації інформаційно-психологічної інтервенції на територію Російської Федерації».

За словами Манойла, він відправив запрошення на «Скрипальські читання» Олександру Петрову і Руслану Боширову.

«Ми відправили їм запрошення безпосередньо кур'єром на їхню адресу... Вони мають фізичні адреси, вони мають адреси роботи, які ними ж задекларовані. Вони ж в інтерв'ю Симоньян дали повну інформацію про те, ким вони працюють і де», - сказав Манойло.

Від Петрова і Боширова учасники конференції мають намір почути «розповідь про технології інформаційної війни».

Коли може відбутися наукова конференція, Андрій Манойло не уточнив. На сайті МДУ інформації про захід немає.

Наступні «Скрипальські читання», на думку організатора, можна провести в Солсберійському соборі у Великобританії.

Як зазначає видання, професор Андрій Манойло є автором курсу «Інформаційні війни та операції втручання у внутрішні справи РФ», який читають на факультеті політології МДУ.

Нагадаємо, 4 березня 2018 у Солсбері нервово-паралітичною речовиною були отруєні колишній російський агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

За даними Лондона, за отруєнням Скрипалів стоїть Росія, а виконавцями злочину виявилися офіцери ГРУ "Олександр Петров" і "Руслан Боширов" (справжні імена - Анатолій Чепіга і Олександр Мишкін). Москва звинувачення заперечує.

Наприкінці вересня ЗМІ повідомляли, що британська поліція виявила третього підозрюваного, яким виявився громадянин Росії з вигаданим ім'ям "Сергій Федотов".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram