ГоловнаСвіт

Євросоюз готовий погодитися з відтермінуванням "Брекзиту"

Раніше повідомлялося про можливість відтермінування на два роки.

Євросоюз готовий погодитися з відтермінуванням "Брекзиту"
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз готовий піти на поступки Великобританії в питанні про стратегію її виходу зі складу ЄС. Про це заявив в опублікованому в суботу, 2 березня, інтерв'ю німецькій газеті Die Welt глава делегації Євросоюзу на переговорах про "Брекзит" Мішель Барньє, передає DW.

"Держави Євросоюзу можуть погодитися з відтермінуванням "Брекзиту", але за дотримання певних умов. Зокрема, повинна бути чітко зрозуміла мета цього відтермінування. Будь-яке продовження терміну означає продовження невпевненості громадян і підприємств з обох сторін", - застеріг Барньє.

Крім того, глава делегації ЄС торкнувся теми побоювань Лондона, пов'язаних з "бекстопом". На цьому механізмі наполіг Євросоюз, щоб уникнути відновлення митного і прикордонного контролю між членом ЄС Ірландією і британською провінцією Північна Ірландія.

"Ми знаємо, що у Великобританії існують сумніви у зв'язку з "бекстопом", який нібито може призвести до того, що країна назавжди залишиться пов'язаною з ЄС. Це не так", - запевнив Барньє, наголосивши, що Євросоюз готовий надати "гарантії, запевнення і роз'яснення" щодо того, що "бекстоп" буде лише тимчасовим заходом.

Раніше британський парламент схвалив можливість відтермінування "Брекзиту", представленого прем'єр-міністром Терезою Мей. Якщо парламентарії знову висловляться проти "жорсткого ""Брекзиту", 14 березня вони зможуть проголосувати про відтермінування виходу Сполученого Королівства з ЄС.

За даними ЗМІ, в Брюсселі розглядають можливість відтермінування виходу Великобританії з Євросоюзу на два роки. Зараз передбачається, що "Брекзит" відбудеться 29 березня цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram