ГоловнаСвіт

​Пентагон відключив російську "фабрику тролів" від інтернету в день виборів до Конгресу

"Це попередження, що операції Кремля проти Сполучених Штатів мають ціну".

​Пентагон відключив російську "фабрику тролів" від інтернету в день виборів до Конгресу

Американські військові змогли відключити російську "фабрику тролів" від інтернету в день виборів до Конгресу 6 листопада 2018 року.

Про це повідомила газета The Washington Post з посиланням на кількох американських федеральних чиновників.

"Це попередження, що операції Кремля проти Сполучених Штатів мають ціну", - зазначає видання.

Об'єктом першої в історії наступальної кібератаки Пентагону було "Агентство інтернет-досліджень" близького до Путіна олігарха Євгена Пригожина. Її метою було не допустити втручання у вибори. Удар позбавив "фабрику тролів" інтернету - "їх просто вимкнули".

Операція була проведена кіберкомандуванням Збройних сил США спільно з розвідкою АНБ. Нею курирував особисто директор АНБ генерал-лейтенант Пол Накасоне.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року Міністерство юстиції США звинуватило громадянку Росії Олену Хусяйнову у втручанні в кампанію проміжних виборів у Конгрес. Вона як бухгалтер відповідала за фінансування "Проекту Лахта", за яким стоїть близький до президента РФ Володимира Путіна російський олігарх Євген Пригожин, а також підконтрольні йому компанії Concord Management and Consulting LLC, and Concord Catering.

На початку лютого 2018 року Мін'юст США опублікував обвинувальний висновок щодо 13 росіян, включаючи самого Пригожина. Всі вони, на думку команди спеціального прокурора Роберта Мюллера, мають стосунок до російської "фабрики тролів", яка втручалася в політичне життя США під час виборів президента в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram