ГоловнаСвіт

Венесуельські військові обстріляли тих, що намагалися перевезти гумдопомогу через кордон з Бразилією

Двоє людей загинули, близько 10 поранені.

Двоє людей загинули в п'ятницю, 22 лютого, на півдні Венесуели біля кордону з Бразилією після того, як венесуельські військові відкрили вогонь по прихильниках опозиції, повідомляє газета The Washington Post з посиланням на свідків і лідерів місцевої громади.

Ще близько десятка людей отримали поранення, в тому числі троє - серйозні.

Газета стверджує, що місцеві прихильники опозиції намагалися не дати закрити ділянку венесуельсько-бразильського кордону в районі села Кумаракапай на дорозі, що зв'язує дві країни. Коли в цей район прибув конвой військових, активісти спробували перешкодити його руху, загородивши йому дорогу. Після цього військові відкрили вогонь по присутніх, зазначає видання.

Білий дім виступив із засудженням венесуельської влади за застосування сили проти мирних громадян на кордоні з Бразилією, пише Інтерфакс.

"Сполучені Штати рішуче засуджують застосування сили венесуельськими військовими проти беззбройних цивільних невинних волонтерів на кордоні Венесуели з Бразилією", - йдеться в заяві Білого дому.

Напередодні венесуельська влада перекрила кордон з Бразилією - за день до очікуваного прибуття гуманітарної допомоги США до Венесуели, яку уряд президента Ніколаса Мадуро відмовляється прийняти.

Венесуельська опозиція і самопроголошений президент Хуан Гуайдо в свою чергу розраховують домогтися постачання гуманітарної допомоги до Венесуели. Центри з її прийому розташовані в Бразилії і Колумбії на кордоні з Венесуелою, а також на острові Кюрасао.

Нагадаємо, Мадуро оголосив про закриття кордону Венесуели з Бразилією 21 лютого. З метою перешкодити поставкам в країну американської гуманітарної допомоги, про яку просила опозиція, раніше був закритий кордон з Колумбією, а також морський і повітряний кордон з нідерландськими Антильськими островами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram