ГоловнаСвіт

Мадуро оголосив про закриття кордону Венесуели з Бразилією

Влада країни перешкоджає постачанню в країну американської гуманітарної допомоги, про яку просила опозиція.

Мадуро оголосив про закриття кордону Венесуели з Бразилією
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Намагаючись не допустити поставок в країну гуманітарної допомоги, глава Венесуели Ніколас Мадуро розпорядився повністю закрити кордон з Бразилією.

Про це він оголосив у четвер, 21 лютого, після зустрічі з керівниками збройних сил. Кордон буде повністю перекрито, починаючи з 20.00 того ж дня за місцевим часом, передає DW.

Таким чином влада країни має намір перешкодити поставкам в країну американської гуманітарної допомоги, про яку просила опозиція. З цією метою вже раніше був закритий кордон з Колумбією, а також морський і повітряний кордон з нідерландськими Антильськими островами.

Лідер опозиції, який оголосив себе тимчасовим президентом, голова парламенту Хуан Гуайдо пред'явив уряду ультиматум до суботи, 23 лютого, вимагаючи пропустити до Венесуели тонни медикаментів і продовольства, зібраних переважно Сполученими Штатами.

Мадуро категорично відмовляється прийняти допомогу від США, вважаючи, що це привід і відволікаючий маневр, щоб підготувати ґрунт для військового вторгнення.

Нагадаємо, у Венесуелі, яка перебуває в глибокій кризі, триває боротьба за владу між президентом Ніколасом Мадуро і Хуаном Гуайдо. Гуайдо визнали тимчасовим президентом Венесуели близько 50 країн. У той же час Росія, Китай та інші держави як і раніше вважають легітимним Мадуро. Силові структури Венесуели теж згуртовано його підтримують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram