ГоловнаСвіт

Відеохостинг YouTube оновить систему штрафів

Перше попередження ніяк не позначиться на правах користувачів.

Відеохостинг YouTube оновить систему штрафів
Заблокированный канал на сервисе
Фото: скриншот

Сервіс відеохостингу YouTube оголосив про зміну правил з 25 лютого 2019 року. Згідно з повідомленням в офіційному блозі сервісу, користувачів не відразу позбавлятимуть доступу за порушення правил використання.

"З найперших днів роботи YouTube ми покладалися на систему трьох порушень і повідомлення на електронну пошту, щоб дати кожному можливість переглянути і зрозуміти, що пішло не так, перш ніж вони зіткнуться з більш серйозними наслідками. І це працює: 94% тих, хто отримує перший штраф, ніколи не отримують другого", - сказано в повідомленні сервісу.

Зараз система передбачає поступове обмеження доступу користувача за повторні проступки: після першого порушення юзер отримує попередження і на 90 днів втрачає можливість проводити прямі трансляції, після другого порушення - двотижнева заборона на додавання нових відеороликів, після третього - акаунт порушника блокують на три місяці.

За оновленими правилами, тепер користувач, чий контент порушить правила хостингу, отримає попередження. Контент з порушеннями видалять, проте інших штрафних санкцій не буде. Однак після наступних порушень система спрацює, як і раніше.

Нагадаємо, YouTube попередив проект Крим.Реалії, що Google може заблокувати відеозапис про переслідування в анексованому Криму громадян України за звинуваченнями у зв'язках з релігійною організацією "Хізб ут-Тахрір". Приводом стало повідомлення Роскомнагляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram