ГоловнаСвіт

З початку 2019 року Україна не впустила в країну 96 ізраїльтян, а Ізраїль - 503 українців

В аеропорту «Бен Гуріон» в Тель-Авіві ізраїльські співробітники вели себе грубо, а в окремих випадках і жорстоко.

З початку 2019 року Україна не впустила в країну 96 ізраїльтян, а Ізраїль - 503 українців
Фото: kbp.ua

За півтора місяця 2019 року Україна не впустила в країну 96 ізраїльтян, а Ізраїль - 503 українців.

Як стало відомо LB.ua, з 1 січня 2019 року по сьогодні в аеропорту «Бориспіль» відмовлено у в'їзді в Україну 96 громадянам Ізраїлю: в січні - 28, а в лютому - 68 випадків.

Причиною недопуску стало непідтвердження ізраїльтянами мети запланованого візиту в Україну (91 випадок), і відсутність фінансового забезпечення для перебування в країні (5 випадків).

Ізраїль за цей самий період відмовив у в'їзді 503 громадянам України. У більшості випадків, як пояснювали українці після повернення, рішення про відмову на в'їзд приймалося ізраїльськими службами без проведення співбесід, обґрунтування і роз'яснення причин. А під час їх перебування в аеропорту «Бен Гуріон» в Тель-Авіві ізраїльські співробітники вели себе грубо, а в окремих випадках і жорстоко.

Як повідомлялося, 15 лютого у відповідь на недопуск 35 ізраїльтян, які не могли пояснити мету свого візиту в Україну, влада Ізраїлю заблокувала весь літак з 140 українцями на борту в аеропорту "Бен Гуріон". Після втручання народного депутата Георгія Логвинського ізраїльтян впустили в Україну, а 140 українців після семи годин утримання відпустили, 133 в'їхало в Ізраїль, сімом у в'їзді відмовили.

Усього 2018 року Ізраїль не впустив 7730 українців.

Ситуація в аеропортах України та Ізраїлю стане темою двосторонніх дипломатичних консультацій у березні. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram