ГоловнаСвіт

Російські експортери втратили понад $6 млрд через санкції

Лідером за кількістю обмежувальних заходів щодо РФ є Європейський Союз.

Російські експортери втратили понад $6 млрд через санкції
Фото: kp.ua

Через економічні санкції російські експортери втратили 6,3 млрд доларів США, повідомляє Интерфакс з посиланням на доповідь Міністерства економічного розвитку Росії.

Лідером за кількістю обмежувальних заходів щодо продукції з РФ є Європейський Союз - він ввів їх 25. На другому місці Україна (22), далі йдуть Індія (16), Білорусь (13), Туреччина (12), США (9) і Австралія (6).

Максимальний збиток для російських експортерів припадає на обмеження в ЄС (понад $2,4 млрд), в США (понад $1,1 млрд), в Україні ($775 млн), в Туреччині ($713 млн).

Найбільше від обмежень страждає металургійна промисловість - збиток для неї оцінюють майже в $4 млрд, для підприємств сільськогосподарської промисловості збиток оцінюють в $1,1 млрд, для хімічної - в $641 млн, для автомобільної - в $306 млн.

Всього щодо російських товарів станом на кінець 2018 року 62 країни застосовують 159 обмежувальних заходів. Раніше повідомлялося, що Росія змушена відкласти серійне виробництво пасажирського літака МС-21 через американські санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram