ГоловнаСвіт

Наркобарона Ель Чапо визнали винним за всіма 10 звинуваченнями

Гусман несе відповідальність за контрабанду 155 тонн кокаїну в США протягом 25 років.

Наркобарона Ель Чапо визнали винним за всіма 10 звинуваченнями
Хоакин "Эль Чапо" Гусман
Фото: EPA/UP

Мексиканського наркобарона Хоакіна "Коротуна" Гусмана, якого називають "найвідомішим злочинцем сучасності", в США визнали винним за всіма десятьма пунктами звинувачення. Найімовірніше, його чекає довічне ув'язнення. США обіцяли мексиканцям не страчувати наркобарона.

Бруклінський федеральний суд протягом чотирьох місяців розглядав звинувачення на адресу Гусмана, який в минулому очолював мексиканський наркокартель "Сіналоа", передає ВВС.

За версією звинувачення, Гусман несе відповідальність за контрабанду 155 тонн кокаїну в США протягом 25 років, а також інших наркотиків, зокрема метамфетаміну та марихуани.

61-річний Гусман залишався найбільш розшукуваним злочинцем у США протягом більш ніж 20 років і першим після Аль Капоне в 2013 році був названий чиказькою Комісією з кримінальних злочинів "ворогом суспільства номер один".

Гусмана заарештували в січні 2016 року і напередодні інавгурації Дональда Трампа екстрадували до США. Процес, за яким стежила вся країна, тривав 11 тижнів. Адвокати Гусмана запевняли, що він не більш ніж "цап відбувайло", а за наркоторгівлею стоять інші люди, які залишаться безкарними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram