ГоловнаСвіт

Японія підпише мирний договір з Росією тільки після вирішення "курильського питання"

Сіндзо Абе заявив, що позиція Японії з приводу територіального питання не змінилася.

Японія підпише мирний договір з Росією тільки після вирішення "курильського питання"
Синдзо Абэ
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе назвав умову укладення мирного договору з Росією і заявив, що він буде підписаний тільки після чіткого визначення меж "північних територій" - спірних Курильських островів. Про це повідомляє японське видання NHK.

"Наше завдання - вирішити територіальне питання і укласти мирний договір, це наша позиція. Відповіді понад це стосуються змісту переговорів, і я утримаюся від них. Предметом переговорів є всі чотири північні острови. У цій позиції немає ніяких змін", - зазначив він.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Москва відновить переговори з Токіо про укладення мирного договору, коли Японія підтвердить російський суверенітет над Курильськими островами. Після цього в Японії заявили, що відмовляються від терміна "незаконна окупація" щодо Курильських островів, які контролює Російська Федерація.

Нагадаємо, в середині січня представники Японії та Росії провели переговори щодо мирного договору, але не досягли ніякої угоди. Пізніше стало відомо, що Японія розглядає варіант отримання контролю над двома меншими островами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram