ГоловнаСвіт

Росія не збирається визнавати відповідальність за катастрофу MH17, - МЗС РФ

Москва вимагає пояснень щодо використання наданих слідству даних.

Росія не збирається визнавати відповідальність за катастрофу MH17, - МЗС РФ
Фото: EPA/UPG

Під час майбутніх консультацій навколо розслідування катастрофи літака рейсу МН17 на сході України в 2014 році Росія не має наміру визнавати свою відповідальність за збиття літака.

Про це заявила спікер Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова.

За її словами, в центрі уваги консультацій, які повинні відбутися найближчим часом у Відні, буде не визнання юридичної відповідальності Росії.

Москва, серед іншого, хоче пояснень про те, як під час розслідування використовують і враховують дані, які надавала Росія, йдеться в офіційному коментарі МЗС РФ.

Раніше міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок заявив, що дипломатичні контакти з Росією, спрямовані на ініціювання формальних переговорів у "справі МН17", проходять у "позитивній атмосфері".

При цьому в грудні ЗМІ з посиланням на лист Блоку в парламент повідомляли, що Нідерланди не задоволені реакцією РФ у справі про катастрофу авіалайнера "Малазійських авіаліній" і вивчать можливість передачі цієї справи до міжнародного суду. Нідерланди і Австралія просили Росію офіційно зв'язатися з владою цих країн через дипломатичні канали, щоб обговорити її відповідальність в інтересах правосуддя, жертв та їхніх родичів.

"Боїнг-777" "Малазійських авіаліній", що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб. Усі вони загинули. Міжнародне розслідування встановило, що ракета, якою збили лайнер, було випущено з підконтрольної бойовикам території, а установка "БУК", з якої стріляли, - ввезена з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram