ГоловнаСвіт

В Естонії колишній офіцер і його батько засуджені за шпигунство на користь Росії

Суд визнав їх винними у державній зраді.

В Естонії колишній офіцер і його батько засуджені за шпигунство на користь Росії
Фото: ERR

В Естонії за шпигунство на користь Росії засудили колишнього офіцера Збройних сил країни і його батька. Суд визнав їх винними у державній зраді, повідомляє Радіо Свобода.

Як встановив суд в столиці Естонії Таллінні, 38-річний Денис Метсавас, колишній майор естонської армії, і його батько, 65-річний Петро Волін, продавали секретну інформацію російській військовій розвідці, відомій як ГРУ.

Суд встановив, що Метсавас передавав цю інформацію протягом десяти років. Його засудили до 15 з половиною років позбавлення волі. Волін співпрацював з російською розвідкою приблизно половину цього терміну і засуджений до шести років позбавлення волі. Обидва пішли на співпрацю зі слідством і тому отримали менші терміни, ніж їм погрожували спочатку, повідомили в прокуратурі.

Метсавас служив у Збройних силах Естонії на різних посадах, зокрема, брав участь в місії сил під керівництвом НАТО в Афганістані, а також в головному штабі Збройних сил Естонії, де був причетний до оборонного планування.

У Силах оборони (збройних силах) Естонії після арешту Метсаваса і Воліна заявляли, що їх діяльність завдала Естонії і НАТО значної шкоди, конкретний обсяг якої не розголошували.

Нагадаємо, рік тому Росія та Естонія обмінялися засудженими за шпигунство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram